Posljednji ispraćaj

Pogreb Mare Bareze u četvrtak na koprivničkom groblju

14:17h
0
Mara Bareza // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Mara Bareza // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Posljednji ispraćaj poznate koprivničke menadžerice i humanitarke Mare Bareze (66) održat će se sutra, u četvrtak, u 14 sati na koprivničkom groblju Pri Svetom Duhu.

Posljednji ispraćaj Mare Bareze (66) održat će se sutra, u četvrtak, u 14 sati na koprivničkom groblju Pri Svetom Duhu.

Poznata koprivnička menadžerica preminula je u noći s ponedjeljka na utorak u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur, nakon kratke i teške bolesti.

U zagrebačku bolnicu stigla je prije tri tjedna, a prije toga je liječena u koprivničkoj Općoj bolnici.

Podsjetimo, M. Bareza je do odlaska u mirovinu prije nepune dvije godine bila menadžerica Belupa i vodila je njihov ured u Osijeku.

Bila je istaknuta humanitarka. Za vrijeme Domovinskog rata organizirala je konvoj kamiona koji su u Slavoniju odvezli hranu, higijenske potrepštine, lijekove i oružje.

Djeci preminulog hrvatskog branitelja Nikole Lončara dala je u Koprivnici sagraditi novu kuću.

Bila je i politički aktivna kao članica HDZ-a.

Voljela je i sport. Bila je dopredsjednica i članica uprave koprivničkog Slavena Belupa, predsjednica NK Starigrada i Košarkaškog kluba Podravac iz Virja. U mandatu predsjednika Branimira Glavaša, svog velikog prijatelja, bila je i članica uprave nogometnog prvoligaša iz Osijeka, a svojedobno je bila i dopredsjednica osječkog Ženskog odbojkaškog kluba Mladost.

Dobitnica je brojnih priznanja.

Prema pisanju Glasa Slavonije, M. Bareza još 1996. godine dobila je Povelju zahvalnosti Osječko-baranjske županije za nesebičnu pomoć u Domovinskom ratu. Dobitnica je i Spomenice zahvalnosti, Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

O njezinu je životu snimljen i dokumentarni film “Mara Bareza – koprivnička darovateljica”, u režiji Marijana Hodaka. Scenarij je za taj film napisao novinar i publicist Mladen Pavković.

čitam...
Loading...