KOMUNALIJE I NAJAM RJEŠAVA OPĆINA

POHVALNO! Općina Molve pomaže svojim obrtnicima i poduzetnicima, uskoro kreću mjere pomoći za poljoprivrednike

No, općina ne staje na ovome. U planu je vraćanje nekih vrsta pomoći koje su već bile aktualne na području Molvi.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Zdravko Ivančan // Foto: Ivan Balija

Otpisivanjem komunalnih naknada za sve obrtnike i poduzetnike s područja općine Molve, a koji imaju do 20 zaposlenika, i to od travnja 2020. do kraja godine, općina Molve na čelu s načelnikom Zdravkom Ivančanom odlučila je pomoći svojim poduzetnicima, odnosno obrtnicima.

– Plaćat ćemo i stopostotnu cijenu za najam poslovnih prostora za nekoliko obrtnika za vrijeme trajanja ove pandemije – rekao nam je načelnik općine, Zdravko Ivančan.

Kriteriji za dobivanje ove vrste pomoći jesu da ste s područja općine Molve i da, u slučaju da trebate stopostotnu pomoć oko plaćanja najma, dostavite dokaz da ste dosad uredno plaćali najam svome najmodavcu.

Foto: Općina Molve

Razgovarali smo s predsjednicom Udruge obrtnika općine Molve, Ivanom Vincek, koja je i sama vlasnica frizerskog salona.

– Tražila sam da nam pomognu i odmah su rekli da će nam pomoći. Nakon općinskog vijeća sve ćemo znati, ali u razgovoru s načelnikom došli smo do zajedničkog dogovora. Ta pomoć će nam jako dobro doći – rekla je Vincek te dodala kako joj je s jedne strane malo, kako kaže, godila ova pauza. Uspjela se napokon odmoriti, no s poslovne strane to nije bilo dobro. Situacija s koronavirusom joj je pomogla da odluči kako će dalje raditi.

– Promjene su potrebne. Mislim da bi nakon svega mogla krenuti u bolju realizaciju poslovanja – zaključila je Ivana Vincek, vlasnica frizerskog salona te napomenula kako će pričekati konkretne odluke i mjere što se tiče frizera te potom razmisliti o budućnosti svog poslovanja.

No, općina ne staje na ovome. U planu je vraćanje nekih vrsta pomoći koje su već bile aktualne na području Molvi.

Foto: Jurica Karan

– Sufinanciranje kamata, pomoć za umjetno osjemenjivanje, osiguranje usjeva, nasada i  stoke. Pošto je krizna situacija, unatoč tomu što je Ministarstvo još prošle godine odlučilo da se ukida ova vrsta pomoći, mi kao općina smo odlučili nastaviti s time – rekao je Ivančan. Detalji će se znati kroz tjedan  ili dva, po završetku općinskog vijeća.