Ususret sjednici

POHVALNO Unatoč korona-krizi, križevački poduzetnici dobivaju olakšice ukupno veće od milijun kuna

Gradonačelnik Rajn spomenuo je projekte koji su odobreni za sufinanciranje nakon donošenja Proračuna.

10:58h
0
Foto: krizevci.hr

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca održana je konferencija za medije na kojoj je gradska vlast istaknula najvažnije točke s opširnog dnevnog reda.

Osim izvješća škola, vrtića i ustanova s područja grada, vijećnici će razmatrati izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, a na dnevnom redu je i rebalans proračuna. U njega će biti uvršteni novi projekti koji su Gradu odobreni, ali i mjere kojima Grad nastoji pomoći poduzetnicima koje je pogodila kriza zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Ivan Balija
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako se zbog pandemije koronavirusa očekuje pad prihoda od poreza i prireza na dohodak od oko 2 milijuna kuna, kao i pad poreza na robu i usluge od oko 260.000 kuna. Istaknuo je da će usprkos tome, ukupni iznos olakšica poduzetništvu iznositi 1.025.000 kuna, a odnose se na oslobođenje komunalne naknade u iznosu od 750.000 kuna, oslobađanje plaćanja najma javnih površina u iznosu od 110.000 kuna, najma poslovnih prostora 105.000 kuna te direktna pomoć u vidu subvencije fiksnog dijela otpada u iznosu 60.000 kuna.

Donijet će se i Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Križevci te o dodjeli javnih priznanja. Zanimljiva je i Odluka o raspisivanju javnog poziva za iskazivanje interesa za zajedničko ulaganje u izgradnju stambene zgrade na gradskom zemljištu. Radi se o zgradi bivšeg kina koja je već godinama van funkcije i ovom odlukom se želi zgrada staviti na korištenje. Planira se izgraditi stambeno-poslovna zgrada u suradnji s investitorom koji iskaže interes.

Gradonačelnik Rajn spomenuo je projekte koji su odobreni za sufinanciranje nakon donošenja Proračuna, poput Cross border Wine Routes 2 koji se odnosi na uređenje parkirališta i pozornice iza Knjižnice, nabava kućica i štandova, studijske posjete vinara, organizaciju večeri vina i klizaja i GiftedHUHR u suradnji s OŠ Ljudevita Modeca koji promovira rad s darovitim učenicima.

čitam...
Loading...