Počinju upisi u Srednju glazbenu školu

09:48h
0


100617-glazbena-mStigao je dugo očekivani trenutak za sve one koji su svoje osnovno glazbeno obrazovanje proteklih godina željeli nastaviti u srednjoj glazbenoj školi, ali to nisu mogli učiniti u Koprivnici jer takve ustanove u gradu , do sada, nije bilo.

Naime, po prvi puta u novoosnovanoj Srednjoj glazbenoj školi Fortunat Pintarić provodit će se upisi za pohađanje školske godine 2010./2011. i to za programe klavir, gitara, saksofon, trombon i teorijski smjer.

Prijave za upis u prvom krugu primat će se u prostorijama škole 28. i 29. lipnja od 8 do 16 sati s tim da će drugog dana biti održana i audicija, a razultati će biti poznati već 30. lipnja. prema potrebi drugi upisni krug održat će se 5. srpnja dok je jesenski rok 23. kolovoza.

Prva generacija srednjoškolaca odnosno prvi razred imat će osam učenika, što je ujedno i odobreni kapacitet za ustanovu, dakle krećemo samo sa onima koji završavaju osnovno glazbeno obrazovanje dok će svi koji već pohađaju više razrede srednje škole u drugim gradovima tamo i ostati, doznajemo od ravnatelja srednje škole Tihomira Klaučeka.
Škola će imati i dva pripremna razreda za one koji nisu na vrijeme upisali osnovnu školu, a koja će primiti 10 polaznika.

Imate li osnovno glazbeno obrazovanje i željeli biste pohađati srednju glazbenu školu pravo je vrijeme da navratite do Svilarske ulice u Koprivnici i u prostorijama SGŠ Fortunat Pintarić predate svoju prijavu jer je do prijemnog ispita preostalo još svega nekoliko dana!

Izvor: www.glaspodravine.hr

čitam...