Pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela u automobilima

15:58h
0
ilustracija

U vremenskom razdoblju od  12. do 18. rujna 2011.g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela. 

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici će obratiti pozornost na korištenje sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, pri čemu će poseban naglasak biti stavljen na prijevoz djece (da li se prevoze u pravilno pričvršćenim sjedalicama i da li u sjedalicama vezani sigurnosnim pojasom).

Kako je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđeno da vozači mogu koristiti mobitele samo pod uvjetom da se koristi naprava koja omogućava njihovo korištenje bez ruku, policijski službenici će prilikom nadzora prometa pojačano nadzirati koriste li vozači tzv. „hands-free“ uređaje ili ne.

 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, vozačima će biti dijeljen i letak „Mobitel – da, ali ne u vožnji“ koji je osmislila Policijska uprava koprivničko-križevačka, a koji je tiskan uz pomoć Savjeta za  sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.

čitam...