Pojačani nadzor prometa za vrijeme vikenda – Iz prometa isključeno 40 vozača i 17 vozila

14:19h
0
Od četvrtka do nedjelje policija je iz prometa isključila 40 vozača i 17 vozila // foto: Ilustracija
Ilustracija // Foto: ePodravina.hr

Kao što smo prošlog tjedna i najavili, policija je od četvrtka do nedjelje pojačano nadzirala promet na području cijele županije, a pod posebnom pažnjom „plavaca“ bili su oni koji su prije ulaska u vozilo popili koju čašicu više. Takvih je bilo nešto više od 30, a sveukupno, policija je zabilježila 226 prometnih prekršaja.


Iz prometa je isključeno 40 vozača i 17 vozila, privremeno je oduzeto 12 vozačkih dozvola, a u posebnim prostorijama za smještaj do otrježnjenja policija je zadržala 15 vozača. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, oko podneva, u mjestu Kolarec, gdje je 34-godišnji vozač upravljao neregistriranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,46 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja, potom uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Bjelovaru.

U vrijeme pojačanog nadzora prometa dogodilo se šest prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a dvije osobe lake tjelesne ozljede.

Na kraju podsjetimo sve vozače da će policija tijekom cijelog ovog tjedna, također na području cijele županije, pojačano nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela za vrijeme vožnje.

čitam...