Gllugl teatar

Poklanjamo ulaznice za predstavu Cezar W. Shakespearea u Domoljubu

Radi se o adaptaciji koja u središte zbivanja postavlja zakulisna zbivanja političkih spletki. Igra je to o moći, političkom oportunizmu, pohlepi, prevari, idealima, moralu i etici, gdje je čovjek podređen ideji i gdje je u svrhu postizanja cilja dozvoljeno sve.

14:39h
0

Kazališna predstava Cezar W. Shakespearea, u režiji slovenskog redatelja Jerneja Kobala, a u izvedbi Gllugl teatra, nakon premijere na otoku Visu 5. srpnja, gostuje i u Koprivnici i to u četvrtak, 31. kolovoza, u 19.30 sati.

Predstava Cezar temelji se na općepoznatoj drami Williama Shakespearea Julije Cezar. Radi se o adaptaciji koja u središte zbivanja postavlja zakulisna zbivanja političkih spletki. Igra je to o moći, političkom oportunizmu, pohlepi, prevari, idealima, moralu i etici, gdje je čovjek podređen ideji i gdje je u svrhu postizanja cilja dozvoljeno sve.

Predstava istražuje vezu između starog Rima i današnjice te otkriva koliko se malo toga, ako se uopće išta, u više od dvije tisuće godina promijenilo, kako se i danas ponovno zaplićemo u jedne te iste društvene i političke obrasce i kako brzo zaboravljamo na moral kada žudimo za moći.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na blagajni Domoljuba ili rezervirati na mail kultura@pou-kop.hr ili telefon 048 222 390.

Igraju: Filip Eldan, Nikša Eldan

Režija, adaptacija teksta i dizajn svjetla: Jernej Kobal
Skladatelj: Petar Eldan
Dizajn plakata: Matilda Lepoglavec
Izrada kostima: Mladen Grof Jerneić

Fotografije: Damir Chytil

Portal ePodravina.hr poklanja vam dvije ulaznice, a sve što morate učiniti je prijaviti se u obrazac u prilogu. Sretne dobitnike objavit ćemo sutra.