dom mladih

Poklanjamo vam ulaznice za urnebesnu hit komediju Rodijaci koja govori o hercegovačkim gastarbajterima u Njemačkoj

Glumci kažu kako su se na samostalni projekt odlučili najviše iz razloga jer im je gluma i posao i poziv i kruh svagdašnji te iz razloga jer su potplaćeni za svoj stvaralački posao u kazališnim institucijama.

15:00h
0

U ovoj jednosatnoj komediji s dva lica, Stipana i Matišu glume Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić, koji potpisuje scenarij i režiju.


Gastarbajteri na duhovit način oslikavaju vrijeme u kojem živimo i razdoblje rata koje je iza nas, kao i događaje iz života dvojice hercegovačkih gastarbajtera koji na pola nepismeni, bez znanja, rade u Njemačkoj.

A dogadjanja počinju kada jedan od njih dvojice dobiju odbijenicu za penziju.

Radnja se događa u zapuštenoj gastarbajterskoj sobici negdje u Njemačkoj.

Odličana i duhovita predstava,od prve scene kod gledatelja izaziva smijeh, pa do kraja,dok se zastor ne spusti.

– Nema naroda koji nema svojih nevolja, što bi rekao Kikaš, niti ima čovjeka bez muka, kže scenarista i redatelj Velimir Pšeničnik Njirić.

Miro Barnjak koji glumi Stipana kaže kako su se na predstavu odlučili jer je to glumačka predstava.

– U njoj je pretežito sav teret predstave na glumcu, njegovom talentu i zanatu, njegovom osjećaju za publiku, njegovom šarmu i iskustvu –  rekao je Barnjak.

Kaže kako izvedbu glumaca i predstavu gotovo jednako dobro s pozitivnim emocijama reagiraju svi, od djece pa do staraca, neovisno o školskom obrazovanju i pripadnosti ovim ili onim društvenim statusima ili skupinama.

Glumci kažu kako su se na samostalni projekt odlučili najviše iz razloga jer im je gluma i posao i poziv i kruh svagdašnji te iz razloga jer su potplaćeni za svoj stvaralački posao u kazališnim institucijama.

– Danas živimo u siromašnijem vremenu i duhovno i materijalno, u depresivnijem vremenu, s manje nada u bolju budućnost. Živimo u vremenu kada se narod u skladu sa svjetskim trendom sve više tretira kao stoka, roblje, stoka sitnog zuba, glasačka mašina u takozvanoj demokraciji korupcije, rekao je Njirić te dodaje kako su prvi vidljivi simptomi propasti svake civilizacije bili su urušavanje moralnih i kulturnih vrijednosti.

Ima pravede! Samo tribaš imati para za nju, ističu na kraju glumci u predstavi.

Predstavu pogledajte u utorak 26. veljače u 20 sati u Domu mladih Koprivnica. Ulaznice možete kupiti za 50 kuna u Šarenom dućanu i  caffe baru.

Režiju i adaptaciju potpisuje Velimir Pšeničnik Njirć, glume Miro Barnjak kao Stipan
Velimir Pšeničnik Njirić kao Matiša.

Mi vam poklanjamo 2×2 ulaznice, a uvjete za osvajanje pogledajte na našoj Facebook stranici. Igramo se do 25. veljače. Sretno. 

čitam...