Pokrenuta inicijativa za osnivanje HGSS-a Koprivničko-križevačke županije

23:53h
0
Pokrenuta inicijativa za osnivanje HGSS-a Koprivničko-križevačke županije

U Koprivničko-križevačkoj županiji održan je sastanak predstavnika Županije s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Uz njih sastanku su prisustvovali predstavnici specijalne policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, predstavnici granične policije, ronioci i vatrogasni zapovjednici. Tema sastanka bila je dogovor oko pripreme osnivanja HGSS-a u našoj Županiji.

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Ivan Pal na početku je pozdravio goste i zahvalio im na pokazanom interesu da se krene u osnivanje HGSS-a Županije. Dubravko Butalo, pročelnik Komisije za školovanje i tehniku spašavanja, potom je održao uvodno predavanje o educiranju kadrova, što je potrebno kako bi se što brže stekli uvjeti za osnivanja stanice za HGSS. 

U procesu osnivanja takve stanice sudjelovat će instruktori HGSS-a, a nakon završenih edukacija koje traju dvije godine osnovat će se HGSS Koprivničko-križevačke županije. Drugi dio edukacije planira se do kraja 2010., što je uvjet kako bi se osnovala obavještajna točka i time ušlo u sistem HGSS-a.