DORH BJELOVAR

Pokrenuta istraga nakon što su tone kukuruza u Križevcima zatrpale Gojka Đuraševića Joea

52-godišnji muškarac poginuo je prilikom čišćenja silosa u Bjelovarskoj ulici u Križevcima.

14:00h
0
Foto: Željko Rukavina (24sata)

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trgovačkog društva, hrvatske državljanke (43.) i hrvatskog državljanina (39) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Kako se navodi na internetskim stranicama DORH-a Bjelovar, postoji osnovana sumnja da osumnjičena 43-godišnjakinja i osumnjičeni 39-godišnjak 27. rujna 2019. u vremenu od 15,35 sati i 16,10 sati u Križevcima, u poslovnoj jedinici osumnjičenog trgovačkog društva, nisu poštovali više odredaba Zakona o zaštiti na radu i podzakonskih propisa vezano za poslove iskapanja sloja kukuruzne prekrupe u silosu.

Zbog navedenog je, osnovano se sumnja, tijekom obavljanja tih poslova došlo do odrona i zatrpavanja hrvatskog državljanina koji je obavljao navedeni posao te njegove smrti.

Kako smo tada pisali, 52-godišnji muškarac poginuo je prilikom čišćenja silosa u Bjelovarskoj ulici u Križevcima. Stradao je u pogonu poduzeća za preradu i skladištenje žitarica. Unutar spremnika visine 18 metara, za skladištenje kukuruzne prekrupe, uslijed čišćenja stijenki krute kukuruzne prekrupe došlo je do nekontroliranog urušavanja veće količine iste na 52-godišnjaka koji je na mjestu događaja preminuo. Njegovo tijelo prevezeno je bilo na odjel patologije u bjelovarskoj Općoj bolnici.