istražni zatvor

Pokrenuta istraga protiv vozača (24) koji je pijan i bez vozačke BMW-om udario mladu pješakinju i pobjegao

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjaku istražni zatvor.

14:14h
0
Foto: DVD Ludbreg
Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 28. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (24) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak 25. rujna 2021. oko 2.45 sati, upravljao osobnim automobilom marke BMW, iako mu nije izdana vozačka dozvola jer nije položio vozački ispit.

Bio je pod jakim utjecajem alkohola s više od 1,5 promila alkohola u organizmu, uslijed čega je vozio prevelikom brzinom u noćnim uvjetnima vožnje.

Osnovano se sumnja da, zbog navedenog, na državnoj cesti broj 2 kod mjesta Štaglinec, na koprivničkoj zaobilaznici, nije pravovremeno uočio 22-godišnju pješakinju koja je hodala desnom stranom ceste pa ju je udario prednjim dijelom vozila i nanio joj teške ozljede opasne po život.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak, nakon prometne nesreće, nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće bez pružanja pomoći ozlijeđenoj 22-godišnjakinji.

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.