Pokušaj otmice dječaka u Koprivnici: Jesu li u žaru igre sve izmislili?

12:43h
0
ilustracija

Iako policija još uvijek provodi istragu te zasad još nije ni opovrgla ni potvrdila prijave o mogućim pokušajima otmice dvojice desetogodišnjih dječaka, iz koprivničke škole „Đuro Ester” stižu informacije koje bi svakako trebale umiriti javnost. Ravnateljica Sanja Prelogović je za Radio Dravu rekla:


„U prisutnosti policije i stručne službe škole, ja se oslanjam na ovo stručne službe škole, učenici su priznali da su se igrali.”

I dok ravnateljica Prelogović ističe zadovoljstvo jer su svi na dojave o mogućim otmicama djece u Koprivnici, osobito roditelji reagirali na pravi način, otac Mladen Rušak ostaje kod svoje priče:

„Djeca su doživjela susret s osobom koja im je nudila čokolade pred školom. Ja sam pitam koje su to sad osobe koje nude čokoladu djeci pred školom a oni ih ne poznaju, tamo ih plaše. Djeca ne bi napravila takav scenario, i ne bi to prijavila roditeljima bez veze. Ako je to njihova igra, to bi bila igra među njima i ne bi to nikome niti govorili. Oni su to nama javili da su to doživjeli i da su se uplašili i da se boje. Ja imam svoj stav i ja vjerujem donekle djetetu koje je to reklo.”

Rušak tvrdi da je policija tek jučer, četiri dana nakon spornog događaja, obavila očevid na licu mjesta gdje je njegov sin točno ispričao i pokazao što se događalo sporne večeri. Iz policije pak danas nisu željeli komentirati sporni slučaj. Glasnogovornik Dražen Laljek  je rekao da nemaju što dodati na jučerašnju izjavu o dojavama o uznemiravanju dvojice dječaka mamljenjem u vozilo od strane nepoznatog muškarca.

„Policijski službenici Policijske uprave provode sve potrebne izvid ovih prijavljenih događaja. Pozivamo Javnost da na objektivan način tretira ovu temu, kako se ne bi širila nepotrebna uznemirenost javnosti posebice uzimajući u obzir specifičnosti dobi u kojoj se djeca dojavitelji nalaze.”

tekst: Radio Drava

čitam...