Kazna mu je povećana

POKUŠAJ UBOJSTVA Mladić brutalno pretukao muškarca i razbio mu glavu

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 22-godišnjaku izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca.

15:29h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Nasilnik koji je premlatio muškarca u Vlaislavu dobio je veću kaznu nego što mu je prvotno izrečena nakon što je Vrhovni sud usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.


Prvostupanjskom presudom 22-godišnjak je proglašen krivim što je 20. srpnja 2017. u Vlaislavu snažno udario oštećenika rukom u glavu i oborio ga na tlo te mu zadao više udaraca rukama i nogama u glavu, čime mu je nanio teške ozljede glave.

– Za navedeno kazneno djelo 22-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, a uz ranije izrečenu kaznu zatvora od deset mjeseci, izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca. Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 22-godišnjaku izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda za pokušaj ubojstva preblaga i da je zbog iskazane brutalnosti optuženika i nastalih teških posljedica za zdravlje oštećenika opravdano optuženiku izreći strožu kaznu – navode iz Državnog odvjetništva.

čitam...