0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Polančec: ‘Koprivnica je taoc pogrešne Mršićeve politike’
P

Ne propustite

081009-polancec-mrsic-m

– Koprivnica je taoc potpuno pogrešne politike gradonačelnika Zvonimira Mršića – rekao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, dok je predsjednik koprivničkog HDZ-a Damir Felak ustvrdio da kroz promašena odnosno nepostignuta ulaganja Mršić do sada u svojem mandatu Koprivnicu košta najmanje milijardu kuna. Razlog tome Felak vidi u Mršićevoj stalnoj želji za isticanjem, te ga je pozvao da objavi prave podatke o zaduženosti Grada i gradskih poduzeća.

Političku karijeru Mršić gradi na sukobu lokalne i državne vlasti, rekao je Polančec i ustvrdio da je pravi razlog što Koprivnica ne dobiva planiranu financijsku potporu za svoje projekte iz državnog proračuna  loša komunikacija i nekooperativnost čelnika podravske metropole.

– Da je više suradnje i htijenja, ali ne s moje ili naše strane, vjerujte mi da bi projekata moglo biti više. Međutim za sada država najviše podržava one projekte koje sami i osmislimo ili sami pokrenemo. Na žalost, premalo je inicijative i želje za suradnjom sa središnjom državom od strane grada, rekao je Damir Polančec.

Na upit o milijardu kuna teškim promašenim i nepostignutim ulaganjima na području Koprivnice Polančec je podsjetio da bi modelom kojeg je predlagao izgradnju gimnazije država financirala s barem 50%, udio novca iz državne blagajne za izgradnju pročistača otpadnih voda mogao je biti veći od trećine, novi Dom za nezbrinutu djecu ‘Svitanje’ mogao je već biti izgrađen novcem iz državnog proračuna…

– I tako bih vam mogao još puno nabrajati. Nadam se da smo danas pametniji, kad velim ‘mi’ ne mislim na sebe, nego prije svega na gradonačelnika, te da će shvatiti da središnja država nikome nije neprijatelj. Baš suprotno, adekvatno pripremljene projekte, koji će koristiti građanima Koprivnice i naše županije, spremni smo itekako podržati, naglasio je potpredsjednik Vlade.

Ustvrdivši da se pitanje vojarne i kampusa također bespotrebno politizira, Polančec je upozorio da se netko tako želi dokopati vrijednog državnog zemljišta:
– I vrlo otvoreno ću reći: davanje dijela vojarne za osnivanje sveučilišta oslobađa mogućnost Gradu da proda lokaciju na kojoj je danas Veleučilište. To je vrijedna zgrada i to je bit priče oko toga zašto netko traži vojarnu u svoje vlasništvo.

Ponovio je da koprivnički i županijski HDZ podržavaju osnivanje sveučilišta, ali Grad mora pripremiti taj projekt i predstaviti konkretne planove. Ako se to ne dogodi, država će namjenu prostora vojarne definirati s drugim partnerima, najverojatnije Županijom, rekao je Polančec.

Zbog HDZ-ovih navoda da su promašeni projekti gradonačelnika Koprivničance koštali milijardu kuna, predsjednik Hrvatskih pravaša – hrvatskog pravaškog pokreta Dražen Keleminec podnio je prijavu Državnom odvjetništvu protiv Zvonimira Mršića, zatraživši hitno pokretanje istrage.

5736

Radio Koprivnica izvijestila je i o novostima vezanima uz izgradnju nove sportske dvorane u Kopriovnici.

– Kako država u ovoj godini nije osigurala novac na koji su za izgradnju školske sportske dvorane pri koprivničkoj OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’ računali u Gradu, školski odbor odlučio je ustupiti pravo građenja Koprivnica sportu. To će gradsko poduzeće u svojem prvom konkretnom zadatku izgraditi dvoranu i – kako je na sjednici Poglavarstva obrazložio gradonačelnik Zvonimir Mršić – ono će upravljati njome i održavati dvoranu u periodu 25 godina, a onda će to pripasti školi. Dvorana će, prema najavi gradskih poglavarstvenika, biti gotova do kraja rujna iduće godine, a Mršić nije propustio priliku prozvati odgovorne za maćehinski odnos države prema podravskoj metropoli:
– Meni je žao što neki koji trebaju osigurati novac za izgradnju, prije svega školskih objekata, jer znanje je nešto što može osigurati razvoj, umjesto toga obećavaju izgradnju raznoraznih tribina.

Kao iznimno važne kopirvnički gradonačelnik je izdvojio izgradnju školskih sportskih dvorana, obrtničke škole te povrat novca za financiranje Javno-privatnog partnerstva po kojemu je izgrađena gimnazija.

– Kada bi oni koji to trebaju činiti vratili novac Gradu i Županiji, mi bi izgradili ne samo tribinu, nego cijeli novi stadion! Ali očito da je nekome važniji nogomet nego uvjeti u kojima će djeca ići u osnovnu i srednju školu, a da ne govorim o fakultetu, rekao je gradonačelnik Mršić.

Spomenimo još da će gradsko poduzeće Koprivnica sport po istom modelu ustupanja prava građenja izgraditi i urediti klupske prostorije te igralište za NK Močile.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti