učenici budućnosti

FOTO Polaznici Centra izvrsnosti u Koprivnici realizirali su projekt Matematika u svijetu financija

10:44h
0
Matematičari u svijetu financija // Foto: Marina Njerš

Projekt je osmišljen kako bi učenici zakoračili u svijet financija te stekli građanske kompetencije o vrlo važnom dijelu života.

Učenici – polaznici Centra izvrsnosti u Koprivnici realizirali su u petak projekt Matematika u svijetu financija. Projekt je osmišljen kako bi učenici zakoračili u svijet financija te stekli građanske kompetencije o vrlo važnom dijelu života.

Kako funkcioniraju banke, što je to osobno planiranje troškova naučili su na predavanju magistre ekonomije Vanese Vlahović.

Prostor za predavanje ustupio im je Sindikat Preporod u Zagrebu. Najmlađi polaznici posjetili su nakon toga Mozgaonicu, a oni malo stariji Muzej iluzija. Najstariji su isprobali kako funkcioniraju virtualne 3D naočale te su s njima zakoračili u svijet Muzeja realnosti.

Cijeli projekt je potpomognut financijskim sredstvima Grada Koprivnice i Županije koprivničko – križevačke.

Osamdesetak učenika je u društvu svojih nastavnika Mare Grašić, Nenada Solića, Hrvoja Šelimbera, Ksenije Varović, Bojane Habek, Željke Perošić i Marine Njerš provelo ugodan i edukativan dan u Zagrebu. Bilo je vremena i za uživanje u ljepotama Adventa u Zagrebu.

 

čitam...