Simpozij umjetničke keramike

Polaznici Male koprivničke škole keramike na simpoziju u Ješkovu

09:01h
0
Foto: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Učenici su samostalno oblikovali, bojili i palili svoje uratke uz stručnu pomoć ostalih sudionika simpozija.

Pod načelom PRIRODA-UMJETNOST-PRIJATELJSTVO održan je Osmi simpozij umjetničke keramike Ješkovo 2016. Simpozij je zamišljen kao desetodnevno druženje istaknutih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, kojima je nadahnuće priroda.

Jedan od ciljeva simpozija je i edukacija djece na keramičarskoj radionici, a ove su godine kao ravnopravni sudionici sudjelovali i učenici OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica.

Učenici su to koji su polazili Malu koprivničku školu keramike, koju već četiri godine vodi voditelj i domaćin simpozija Dragutin Ciglar Lao, a oni su Iris Juršetić, Dorotea Buhanec i Marko Lončar. Sve je fotografskom kamerom bilježio Matija Dolenec.

Učenici su samostalno oblikovali, bojili i palili svoje uratke uz stručnu pomoć ostalih sudionika simpozija. Ove godine to su bili umjetnici iznimne reputacije – Margareta Krstić, Nadica Eichhorn, Ivančica Cvitić Znidaršić, Bojana Švertasek i Ćazim Mehmeti, koordinator simpozija iz Hrvatske te Alenka Gololičić iz Slovenije.

Iz Koprivnice su sudjelovale Višnja Ban, Karmen Šef i Gordana Gazdić-Buhanec, a sudjelovanje na simpoziju zaista je nezaboravno iskustvo i neprocjenjiva praktična edukacija za sve mlade umjetnike.