Pole dance // Nina Kamber prva Koprivničanka na natjecanju u plesu i sportu na šipci

14:01h
0
Nina Kamber vrlo je zadovoljna natjecanjem

Na trećem po redu Hrvatskom natjecanju u plesu i sportu na šipci prvi je put sudjelovala i jedna Koprivničanka.

Riječ je o Nini Kamber, koja se već godinu dana bavi pole dance fitnessom. Radi se o kombinaciji plesa, akrobatskih vještina i gimnastike, koja ima sve više obožavatelja u cijelome svijetu jer, osim što zrači senzualnošću, aktivira gotovo sve mišiće na tijelu, pomaže u pravilnijem držanju te oblikuje tijelo.

Na natjecanju su sudjelovali sportaši, i dečki i cure, iz svih krajeva Hrvatske, i to u četiri kategorije. Nina na svom premijernom nastupu nije osvojila medalju, no svejedno je i više nego zadovoljna.

– U druženju s ostalim natjecateljima shvatila sam kolika je povezanost među svima u Hrvatskoj koji se bave pole danceom te kolika su potpora jedni drugima, što me jako razveselilo – rekla nam je Nina, koja pole dance trenira u jednom koprivničkom fitness centru, i voditeljica je svih šest grupa.

– Trenutno je na treninzima 30-ak djevojaka, a najstarijoj su 54 godine. Dečki nam se još nisu javili, vjerojatno zbog predrasuda kako je riječ o ženskom sportu – kazala je Nina.

Dodaje kako su treninzi, ako naizgled jednostavni, izuzetno fizički zahtjevni. Stoga traju sat vremena, dva puta u tjednu, jer je vrlo teško izdržati više.

Nina se nada popularizaciji pole dancea u Koprivnici – Pole dance zahtijeva rad svih mišića, prvenstveno ruku. Na njih se prenosi cijela težina tijela, stoga su vježbe istezanja prije samog treninga izuzetno važne – rekla je Nina te pozvala sve zainteresirane, bez obzira na spol, godine i kilograme, da im se pridruže.

– Nadam se da ćemo popularizitati ovu vrstu sporta u Koprivnici i okolici jer pole dance fitnessom pomažemo oblikovati svoje tijelo, izgrađujemo tonusa mišića, ali i otkrivamo svoje senzualno ‘ja’ – zaključuje Nina.