pu koprivničko križevačka

Policija će i ovo Martinje provoditi pojačan nadzor, Jančijev: Pridržavajte se propisa, ne vozite pod utjecajem alkohola, posebno apeliram na mlade vozače

Tijekom pojačanog nadzora uključen će biti maksimalan broj policijskih službenika i sva raspoloživa sredstva. Iz policije se nadaju da će imati što manje posla i da će sve proći na zadovoljavajućem nivou.

16:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Početak mjeseca studenog policijske uprave redovito koriste kako bi sve sudionike u prometu, a i one koji to nisu, upozorili na poštivanje pravila i ponašanje u prometu. S obzirom da se bliži Martinje, poziva se na dodatan oprez i upozorava na pojačane policijske akcije.

Glavni cilj svakako je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača koji dolazi u vrijeme kada velika većina slavi Martinje. Trajat će od petka 9. studenog pa do ponedjeljka 12. studenog. 

– Tijekom ove godine, prvih 10 mjeseci, na području PU vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 129 prometnih nesreća, ili 26 posto ukupnog broja zabilježenih prometnih nesreća. Isto tako, vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri nesreće sa smrtno stradaim osobama ove godine. U prvih 10 mjeseci ostvarili smo 13 487 represivnih aktivnosti u prometu, od čega je čak 1746 bilo sankcioniranje alkoholiziranih vozača – rekao je Damir Jančijev.

Foto: Matija Gudlin
Damir Jančijev // Foto: Matija Gudlin

Za vrijeme prošlogodišnjeg Martinja zabilježene su svega tri prometne nesreće, a samo jedna je bila sa ozlijeđenim osobom, dvije s materijalnom srećom. Samo je jedan vozač bio pod utjecajem alkohola, a PU izrazila je nadu da će se i ove godine vozači pridražvati uputa policije.

– Apeliramo na sve vozače da se u vrijeme proslave Martinja pridržavaju prometnih propisa, odnosno da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, da koriste usluge taksi službe ili nekog drugog prijevoza. Neka prepuste upravljanje vozilima osobama koje nisu konzumirale alkohol, a isto posjeduju vozačku dozvolu. Što se tiče mladih vozača za koje vrijede postroženi propisi, apeliramo na njih da se dogovore koja će osoba voziti, koja će izbjegavati konzumaciju alkoholnih pića tako da se ne dogode prometne nesreće – kazao je Jančijev.

Tijekom pojačanog nadzora uključen će biti maksimalan broj policijskih službenika i sva raspoloživa sredstva. Iz policije se nadaju da će imati što manje posla i da će sve proći na zadovoljavajućem nivou.

Loading...