Policija će u noći sa subote na nedjelju pojačano nadzirati alkoholiziranost vozača

09:18h
0
Ilustracija

Tijekom deset mjeseci 2014. godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 237 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 553 sudionika. Nastradalo je 169 osoba, od kojih četiri smrtno, 25 ih je teško, a 140 osoba lakše ozlijeđeno.

Od 372 vozača sudionika prometnih nesreća, njih 67 bilo je pod utjecajem alkohola (18 posto).

Kako bi se smanjio broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica provest će sa subote na nedjelju, 15./16. studenoga, preventivno-represivnu akciju „Nadzor alkoholiziranosti vozača”.

Dobro je podsjetiti: alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.