Policija educirala traktoriste u Koprivničkim Bregima

08:47h
0
Ilustracija

Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica jučer je u Koprivničkim Bregima, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanice za tehnički pregled, održala edukativno predavanje – tribinu.

Predavanje je održano na temu „Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora, osiguranje”. Tom prilikom, a u cilju povećanja sigurnosti u prometu, vozače i vlasnike traktora uputila je da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije), da ih registriraju, a kada upravljaju traktorom moraju imati položeni vozački ispit ”F” kategorije (traktori). Također, skrenuta im je pozornost da su prije uključivanja vozila u promet dužni očistiti blato s kotača, kako ga ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor i nikako da ne konzumiraju alkoholna pića prije vožnje.

Na kraju im je skrenuta pozornost na prevenciju sprečavanja kaznenih djela teških krađa i krađa te su im dati savjeti da zaključavaju vozila i kuće, ne ostavljaju ključeve u bravi vozila ili kuća i da ne ostavljaju vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu.