Policija i dalje traga za naoružanim otmičarem Zdravkom Kenđelićem

07:36h
0
Ilustracija

Sve raspoložive policijske snage već su satima na terenu i pokušavaju otkriti gdje se skriva Zdravko Kenđelić, otmičar koji je jučer na noge digao cijelu sjeverozapadnju Hrvatsku. Za sada nema novih službenih informacija, ali ukoliko bude novosti javnost će odmah biti obaviještena o njima.


No, nove neslužbene informacije se pojavljuju iz minute u minutu. Tako je Večernji list otkrio da je đurđevački otmičar 2010. godine deportiran iz Njemačke, gdje je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva.

Na svojem je Facebook profilu malo prije čitave te drame napisao „Rat je počeo!”, kao i „Ako ja onda svi”.

Slika koju je Kenđelić objavio na svom Facebook profilu uz poruku: Der blaue Planet hat entschieden ! (Ako ja , onda svi .) (if I then all.) - The blue man - // Foto: FacebookPotraga za Kenđelićem jutros je počela i iz zraka, jer policijski helikopter nadlijeće Đurđevac i širu okolicu. Na teren su jutros stigli i interventni policajci iz Varaždina, Križevaca i Bjelovara kako bi pomogli u traženju bjegunca, objavio je Večernji list, kao i da je navodno oteta vozačica Ana P., supruga poznatog Đurđevčanina, a Kenđelić i ona bili su susjedi.

Jutarnji list pak objavljuje da je sve počelo time što je Kenđelić uhvaćen prilikom krađe sapuna u Lidlu. Otkrivaju i da je u Njemačkoj navodno dobio šest godina zatvora zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih je osam godina robije navodno osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji. Smetalo mu je, priča se, njegovo hrkanje, objavio je Jutarnji.

čitam...