mošt u vino

Policija je objavila rezultate martinjskog nadzora vozača, bilo je svega

Za vrijeme pojačanog nadzora sankcionirana su 542 prometna prekršaja.

14:12h
0
policijamartinje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 6. do 16. studenoga, proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave Martinja.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 1.046 vozača, a alkotestirano je 700 vozača.

Sankcionirana su 542 prometna prekršaja, od čega 67 usmjerenih na sankcioniranje vozača zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Pod utjecajem alkohola bila su dva mlada vozača, jedan je imao 0,50, a drugi mladi vozač 0,50 do 1,00 alkohola u organizmu.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju policije do triježnjenja smještena su bila četiri vozača, dok je 10 vozača bilo uhićeno.

Provedeno je sedam žurnih prekršajnih postupaka, a dva vozača predana su u zatvor u Bjelovar.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 15. studenoga, u 0.35 sati, u Krešimirovoj ulici u Starigradu. Vozačica (50) upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila. Vozačica je bila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu i smještena u policijske prostore sve dok se nije otrijeznila.

Dogodilo se 16 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe, srećom, lakše ozlijeđene. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke i nadalje će se, posebice do kraja studenoga i tijekom prosinca, vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.