pojačan nadzor

Policija je prošloga tjedna tražila pijane i drogirane vozače, poslali su nam rezultate akcije

15:19h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Od prošle srijede do utorka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor  vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Ukupno je kontrolirano 794 vozača, a utvrđeno je 557 prometnih prekršaja od čega 64 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedno odbijanje ispitivanja prisutnosti opojnih droga u organizmu.

U sklopu pojačanog nadzora zabilježeno je 16 prometnih nesreća, a pod utjecajem alkohola bilo je šest počinitelja prometnih nesreća.

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici utvrdili su prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 19. lipnja, u 19,45 sati, u Đelekovcu kada je 39-godišnji vozač zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 4,11 promila!

U posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozač, a sedam vozača je uhićeno i spram istih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i novčane kazne, dok su dva vozača zadržana u zatvoru u Bjelovaru.

čitam...