NEPROPISNO

Policija nadzirala autobuse i teretnjake, najviše prekršaja vezanih uz korištenje mobitela

U dvama autobusima nije bilo tahografskih listića.

08:38h
0
policija  sb
Ilustracija // Foto: ePodravina

Posljednjih su se dana, odnosno od 8. do 14. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u većoj mjeri nadzirali autobusi i teretna vozila. Prema službenoj objavi, učinjeno je 65 pregleda teretnih vozila i 13 autobusa, a utvrđen 51 prekršaj.

U kontekstu Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeni su sljedeći prekršaji: nekorištenje sigurnosnog pojasa (3), nepropisno korištenje mobitela (11), prekoračenje dopuštene brzine kretanja (3), nepoštivanje prometnog znaka (6), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (1), nenošenje vozačke dozvole (2), nepropisna radnja vozilom u prometu (1) i nepropisno parkiranje (1).

Tu je i Zakon o radnome vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, u sklopu kojega je utvrđen 21 prekršaj, i to: neposjedovanje tahografskih listića (5), prekoračenje dnevnog vremena vožnje (6), nedovoljan dnevni odmor (3), nepravilna uporaba tahografa (1), prekoračenje neprekinutog vremena vožnje (3) i prekoračenje tjednog vremena vožnje (3).

U dvama autobusima nije bilo tahografskih listića.