Policija o situaciji kod Botova: ‘Ometanje prometa je neizbježno iz sigurnosnih razloga’

08:40h
0
Prijelaz migranata od kolodvora u Botovu prema Mađarskoj // Foto: Arhiva Koprivnica.net

S obzirom na česte prometne zastoje kod dravskog mosta u blizini Botova prilikom prijelaza migranata prema granici s Mađarskom, sve je veće nezadovoljstvo stanovnika Gole i ostalih prekodravskih mjesta koji zbog toga gube puno vremena.

Tim povodom priopćenjem se danas oglasila i Policijska uprava koprivničko-križevačka, koja od 18. rujna provodi radnje na prihvatu i preprati migranata do granice s Mađarskom.

”Migranti na naše područje pristižu organiziranim vlakovima i povremeno autobusima do željezničke postaje Botovo, te se potom prate do državne granice gdje ih preuzimaju mađarske službe.

Tijekom preprate iz sigurnosnih razloga privremeno se zatvara promet dionicom državne ceste broj 41, od raskrižja kod željezničke postaje Botovo u duljini od oko 1000 metara prema Gotalovu.

Zahvaljujemo građanima koji inače prometuju ovom dionicom na strpljenju i razumijevanju u trenucima zatvaranja prometa. Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s ostalim subjektima uključenim u ove aktivnosti poduzima sve kako bi ove radnje bile provedene što brže uz što kraće ometanje prometa, koje je ipak neizbježno iz sigurnosnih razloga”, stoji u priopćenju kojeg je potpisao glasnogovornik Dražen Laljek.

Iz policije su mještanima Općine Gola i drugima koji prometuju ovom relacijom poručili da mogu nazvati besplatni telefon policije 192, gdje mogu dobiti okvirnu informaciju o očekivanom dolasku vlaka i zatvaranju prometa.

čitam...