Policija obilježava svoj dan

13:11h
0
foto: Marijan Sušenj


Natjecanjem u praktičnom streljaštvu na strelištu Dubovečki Breg u Koprivnici Policijska uprava koprivničko-križevačka počela je obilježavati Dan policije. PU Koprivničko-križevačka je prva policijska uprava u Hrvatskoj koja je organizirala ovu vrstu gađanja, na kojem se okupilo deset tročlanih ekipa krim policije, policijskih postaja u Koprivnici i Đurđevcu, OKC-a te interventne i pogranične policije. Gađali su desetak metara udaljene makete napadača, a natjecanju je nazočio i MUP-ov glavni voditelj programa policijskog treninga za sve instruktore Siniša Jasić, koji nije krio zadovoljstvo viđenim.

foto: Marijan Sušenj– Situacijsko gađanje je najrealnija simulacija stvarnih okolnosti u kojima bi policajci koristili vatreno oružje, jer se od njih traži da trče, gađaju iz stojećeg stava, dok kleće i leže, zatim zahtijeva taktiku i pokazuje koliko su obučeni. PU koprivničko-križevačka je organiziranjem ovog natjecanja napravila veliki iskorak u odnosu na druge policijske uprave, od kojih ću tražiti da slijede ovaj primjer, a ovdje prikupljena iskustva koristit ćemo u budućnosti – naglasio je Siniša Jasić.

Siniša Jasić // foto: Marijan SušenjPU koprivničko-križevačka će Dan policije obilježiti i 24. rujna natjecanjem u plivanju na gradskim bazenima Cerine, 25. rujna polaganjem vijenaca na Križ života na Gradskom groblju, svetom misom i svečanom akademijom te 29. rujna polaganjem cvijeća na grobove poginulih pripadnika MUP-a, danom otvorenih vrata naše PU i prezentacijom rada policije na trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

čitam...