Policija otkriva sve više gospodarskog kriminaliteta

18:16h
0

090907-mup-press1-mBroj kaznenih djela na području Policijske uprave koprivničko-križevačke županije u velikom je porastu – tijekom kolovoza ih je zabilježeno 214, što je 54% više nego mjesec ranije te čak 135% više nego lani u isto vrijeme. Od toga najviše kaznenih djela, 128, otpada na gospodarski kriminalitet, točnije koruptivna djela otkrivena policijskom akcijom «»Stop» i sličnim aktivnostima, naglasio je na konferenciji za novinare glasnogovornik Dražen Laljek i dodao da se javni red i mir te prometnih pravila krše sve manje.

– Prošlog smo mjeseca imali 11 preventivno-represivnih akcija protiv alkohola, brzine i upotrebe kaciga, u kojima je iz prometa isključeno 220 vozača i 85 vozila te oduzeta 101 vozačka dozvola. U odnosu na godinu ranije provodimo 35% manje preventivno-represivnih akcija, no zato idem na određene prometne prekršaje i ciljane skupine vozača, da prometnice budu što sigurnije – rekao je načelnik odjela policije Romano Vaupotić.

Dražen Laljek je dodao da policija bilježi i smanjenje broja osoba koje piju na javnim mjestima, točnije da je sve manje mladih koji su na taj način kršili zakon.

čitam...