manje oružja, manje tragedija

Policija preuzela granatu i kazetnu bombu

Iz policije podsjećaju na akciju Manje oružja – manje tragedija koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

08:45h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Osoba s koprivničkog područja jučer je dragovoljno predala kazetnu bombu dok su u Botovu prilikom radova djelatnici iskopali minobacačku granatu bez upaljača. Bombu i minobacačku granatu je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Iz policije ovom prilikom podsjećaju na akciju Manje oružja – manje tragedija koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

– Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak – pojašnjavaju iz policije.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.