Policija pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

17:57h
0
muškarac iz Međimurja uzgajao je marihuani u Javorovcu pored Novigrada Podravskog. Snimio: Marijan Sušenj

Krađe koje je počinio muškarac (50) iz Međimurja, dovele su policiju do laboratorija za uzgoj marihuane.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Dovršeno je višetjedno krimialističko istraživanje nad osumnjičenim, koji je u iznajmljenoj kući u općini Novigrad Podravski jednu prostoriju opremio uređajima za uzgoj marihuane – skunka – rekao je Ivan Bračko, načelnik odjela Kriminalističke policije te nabrojao zaplijenje količine droge: Pronađeno je 67 stabljika marihuane veličine od 61 do 190 centimetara, četiri stabljike u sušenju, 28 grama suhe i 362 grama polusuhe marihuane, što je do sada najveća zapljena u županiji.Policija je zaplijenila 70 stabljika skunka. Snimio: Marijan Sušenj

Laboratorij je bio opremljen s deset svjetlećih lampi, uređajem za regulaciju topline i vlažnosti zraka, grijalicama, ventilatorima, termostatima i tajmerima.

– Kolika je vrijednost zapljene nije još utvrđeno, no poznato je da gram marihuane na tržištu vrijedi 100 kuna, a od jedne se stabljike nakon sušenja dobije od 200 do 500 grama – dodao je Bračko.

Zaplijenjena je i oprema za uzgoj marihuane. Snimio: Marijan SušenjStoga, da ga policija nije uhitila Međimurec je za uzgojeni skunk na tržištu mogao dobiti do tri milijuna kuna.

Neslužbeno doznajemo da se kuća u kojoj je bio laboratorij nalazi u Javorovcu.

Optuženi je danas priveden istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici, a osim za zlouporabu droge, okrivljen je i za teške krađe provaljivanjem.

Sumnja se da je provalio u trgovinu mješovite robe u Đelekovcu 7. rujna, u trgovinu u Subotici Podravskoj 14. rujna, odakle je otuđio cigarete, prehrambene proizvode, pića, novac te je vlasnike oštetio za 86.000 kuna.S desna: policijski glasnogovornik D. Laljek, načelnik krim policije I. Bračko, vođa grupe za suzbijanje zlouporabe opojnih droga A. Tarle i pomoćnik načelnika krim policije M. Kiš. Snimio: Marijan Sušenj

– Izvršenom pretragom pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s laboratorijem, te drugim kaznenim djelima na području okolnih policijskih uprava – rekao je Bračko te napomenuo da optuženog čeka najmanje tri godine zatvora.

Prema njegovim riječima, provalnik je do sada bio prijavljivan 15 puta, uglavnom zbog krađa, a neko je vrijeme već proveo i u zatvoru.Uzgajivač skunka odgovoran je i za nekoliko teških krađa. Snimio: Marijan Sušenj

 

čitam...