krim istraživanje

Policija pronašla drske mlade lopove i automobil koji su odvezli vlasniku iz garaže, a onda otkrili da su ukrali puno više

Vozilo je naknadno pronađeno 6. listopada, u jutarnjim satima na području Varaždinske županije i vraćeno vlasniku.

14:02h
0
Krađa automobila // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijski službenici pronašli su drske kradljivce automobila iz garaže u Vlaislavu, no nije automobil jedino što su ukrali.

Sumnja se da su osumnjičenici starosti 21 i 15 godina tijekom noći, 5./6. listopada ove godine, u Vlaislavu iz otvorene garaže neovlašteno uporabili osobni automobil u kojem su se nalazili rezervni ključevi.

Vozilo je naknadno pronađeno 6. listopada, u jutarnjim satima na području Varaždinske županije i vraćeno vlasniku.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni 21-godišnjak 31. srpnja ove godine u vlaku na relaciji Zagreb-Koprivnica oštećenom 57-godišnjaku otuđio mobitel i bankovnu karticu, a kojom karticom je u više navrata podizao novac s bankomata i plaćao robu u trgovinama, oštetivši vlasnika za oko 13.000 kuna, čime je počinio kaznena djela teške krađe na osobito drzak način i računalnu prijevaru.

Također, sumnja se da je osumnjičeni 15-godišnjak između 30. kolovoza i 6. rujna ove godine u Novigradu Podravskom iz dvorišta otuđio bicikl, oštetivši 51-godišnjeg vlasnika za oko 2000 kuna, čime je počinio kazneno djelo krađe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, teška krađa na osobito drzak način, računalna prijevara i krađa prema osumnjičenicima će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.