tek su mu 24 godine

Policija pronašla vandala koji je na tržnici razbacivao stolove i oštetio tekstilne materijale

Iz samo njemu znanih razloga, u noći s 22. na 23. lipanj oštetio je stolove na terasi ugostiteljskog objekta i tekstilne materijale ispred jedne trgovine te za sobom ostavio priličan nered.

08:42h
0
Tržnica je česta meta vandala/Foto: Ivan Balija

Nešto više od dva tjedna trajala je policijska potraga za vandalom, koji je krajem lipnja imao show na gradskoj tržnici. Iz samo njemu znanih razloga, u noći s 22. na 23. lipanj oštetio je stolove na terasi ugostiteljskog objekta i tekstilne materijale ispred jedne trgovine te za sobom ostavio priličan nered.

Ugostitelje i prodavače na tržnici jutro kasnije dočekao je šok, no slučaj je napokon razriješen i pravda zadovoljena. Naime, kako nas je jutros obavijestila policija, autor ovog nedjela bio je 24-godišnji mladić, nad kojim je ovih dana provedena istraga.

Sumnja se da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Kako su priopćili, vlasnike je oštetio za otprilike 4000 kuna.

U razgovoru s prodavačima, doznali smo da su neredi na tržnici učestala pojava, a počinitelji su uglavnom maloljetnici koji se tamo dođu družiti, uglavnom uz alkohol, pa kad situacija dođe do vrhunca svakakve im ideje padnu na pamet.

Članica Uprave Komunalca, Dubravka Horvat, našoj je novinarki tada priznala da su problemi na tržnici učestali te da je bilo čak i pokušaja paljenja vatre.

– Za trajanja norijade, maturanti su do temelja demolirali javni gradski zahod, a uništena je djelomično i fontana. Upravo stoga krenuli smo u analizu s Gradom i kao prvo rješenje odlučili uvesti pojačanu kontrolu tijekom dana i noći. Neke ljude povukli smo s gradskih bazena da bi ovdje osigurali prostor jer ne želimo ni zamišljati kakva bi šteta nastala da je netko uspio u naumu podmetanja požara – rekla je Horvat prije dva tjedna.

Inače, koprivnička gradska tržnica opremljena je i kamerama za video nadzor, no kako kažu prodavači, od njih nema velike koristi, jer ih vandali, svjesni istih, uglavnom izbjegavaju.

Kamere nisu od velike koristi jer ih vandali izbjegavaju // Foto: Ivan Balija