Sigurnosne procjene?

Policija tijekom prosvjeda nastavnika popisivala djelatnike po školama, provjerili smo što su radili u našoj županiji

Podsjetimo, jučer se u Zagrebu održao veliki prosvjed prosvjetara koji je kulminirao okupljanjem na Trgu bana Jelačića.

11:30h
0

Tijekom jučerašnjeg velikog prosvjeda prosvjetara u Zagrebu, policija je u nekim školama radila provjere tko je išao, a tko nije na prosvjed.

Tako tvrdi jedna od nastavnica u školi Krapinsko-zagorske županije, gdje je policija obavljala takve provjere, piše RTL.

– Kao povjerenica sam ostala u školi zbog bolesti i nisam išla na prosvjed. Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, tražila moje osobne podatke, status, tko je organizator odlaska na prosvjed – poslala je sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije.

RTL-u je potvrđeno da je policija bila skoro u svim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ravnateljima je rečeno da je to rutinska provjera radi sigurnosne procjene.

Je li bilo “rutinskih provjera radi sigurnosne procjene” u Koprivničko-križevačkoj županiji upitali smo u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj. Glasnogovornica Dijana Žagar obavijestila nas je da ovdašnja policija nije imala nikakve slične pohode po školama.

Podsjetimo, jučer se u Zagrebu održao veliki prosvjed prosvjetara koji je kulminirao okupljanjem na Trgu bana Jelačića. Službenog broja sudionika nema, no procjene se kreću od 40.000 do 50.000 prosvjednika. Sindikati i Vlada u ovom trenutku još nisu došli do dogovora te se štrajk nastavlja.

čitam...