EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Policija u županiji zbog kršenja mjera nije izrekla nijednu kaznu, Štimac: Ne obilazimo kleti mimo ovlaštenja

U posljednjih tjedan dana zabilježili su, potvrdio je za kraj, jedan slučaj kršenja samoizolacije, i to kada se osoba pojavila na tehničkom pregledu.

10:39h
0
Klijet u Starigradu // Foto: Komunalac

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac na današnjoj je konferenciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kazao kako je od kolovoza do današnjeg jutra obavljeno oko 5200 pojedinačnih nadzora, nešto samoinicijativno, nešto po dojavi građana, ali većinom samoinicijativno, istaknuo je. U posljednje vrijeme nije zabilježeno veće kršenje mjera samoizolacije i liječenja od kuće, dodao je.


Podsjetio je kako je na snagu stupio novi zakon kojim postoji mogućnost kažnjavanja građana ukoliko se ne pridržavaju epidemioloških mjera kao što su nošenje maske ili održavanje distance. No, na području županije dosad nisu izrekli nijednu kaznu.

Potvrdio je kako su podaci danas u 7 sati pokazali kako je u samoizolaciji 714 građana.

– Broj se mijenja iz sata u sat. Unos mjera je u jednome trenutku kasnio, angažirani su studenti, broj će se sigurno već danas promijeniti – objasnio je, dodavši kako je više djelatnika Policijske uprave pozitivno na koronavirus ili u samoizolaciji, ali to ne utječe na rad.

Na upit novinara o mogućim prijavama susjeda zbog kršenja epidemioloških mjera – primjerice, okupljanje u goricama ili kod kuće – Štimac je kazao kako je takvih prijava vrlo malo.

– Ne obilazimo kleti niti ulazimo u privatne prostore mimo svojih ovlaštenja, ali tamo gdje dobijemo dojavu obavezno idemo provjeriti. Imamo pojedinačne slučajeve u kojima smo, recimo, upozorili na pogrešno nošenje maske, ali nismo izricali kazne – ponovio je.

U posljednjih tjedan dana zabilježili su, potvrdio je za kraj, jedan slučaj kršenja samoizolacije, i to kada se osoba pojavila na tehničkom pregledu.

Spomenimo kako je načelnik županijskog Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić odgovorio i na pitanje novinara o neslužbenoj informaciji o ponovnom uvođenju propusnica. Rekao je kako znaju koliko i svi ostali, i to iz nacionalnih medija. Zasad nikakvu službenu informaciju nisu primili, zaključio je.

čitam...