SUSJEDNA ŽUPANIJA

Policija uhitila dva muškarca koji su zbog 600.000 kuna ubili starca, drugi monstrumi još su u bijegu

U konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja se prijavljuju za kaznena djela Teško ubojstvo iz koristoljublja i Razbojništvo, navode.

15:00h
0
Ilustracija // ingimage.com
Ilustracija // ingimage.com

Policijska uprava varaždinska poslala je izvanredno priopćenje o kriminalističkom istraživanju zbog slučaja koji se dogodio 1. studenog 2019. godine, oko 17 sati, u Selniku i susjednoj Varaždinskoj županiji.

Naime, nepoznati počinitelji prevarili su 61-godišnjeg vlasnika kuće tako što su se lažno predstavili da su policajci. Nakon što ih je pustio u kuću, napali su ga, nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave zbog kojih je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin, a potom i premješten u specijaliziranu bolnicu u Klenovnik. Nažalost, 29. siječnja 61-godišnjak je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo. Tada nepoznati počinitelji ukrali su 600 tisuća kuna nakon što su ga ozlijeđenog ostavili u besvjesnom stanju.

Nakon šest mjeseci dugog istraživanja koje je uključivalo pretrage domova obavljene na području Zagreba, u četvrtak 25. lipnja uhićena su dva muškarca, 32-godišnjak i 23-godišnjak, te su predani u zatvor PU varaždinske. Usto su dvojica osumnjičenika, od kojih je jedan državljanin Bosne i Hercegovine, u bijegu te su za njima raspisane tjeralice.

– U konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja
se prijavljuju za kaznena djela Teško ubojstvo iz koristoljublja i Razbojništvo – navode.

čitam...