Policija upozorava vozače: Oprez – počinje nova školska godina

14:02h
0
Policija i ove godine provodi akciju "Poštujte naše znakove"

Početkom nove školske godine, oko 1100  djece Koprivničko – križevačke županije po prvi puta će samostalno sudjelovati u prometu na cestama. Djeca na taj način postaju aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

Kako bi se djeca što bolje upoznala s opasnostima cestovnog prometa i educirala o sigurnom sudjelovanju u prometu, te kako bi se njihovo stradavanje smanjilo na minimum, Policijska uprava koprivničko-križevačka, i ove godine, provodi akciju „Poštujte naše znakove“.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će održati edukativna predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola na području županije. Osim edukacije djece, održati će se i kratka edukativna predavanja roditeljima putem roditeljskih sastanaka u osnovnim školama.

Tijekom rujna policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica, vršiti će tjelesnu regulaciju prometa kod ugroženijih osnovnih škola, te i na taj način osigurati sigurnost djece.

Policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačan nadzor prometa, a posebno će se nadzirati obveze vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, nadzor brzine kretanja vozilima u zonama škola, nadzor prijevoza djece te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila u zonama škola.