Županijska skupština

Policija je ušla u Piškornicu, Dejan Kutičić iz Živog zida: Jozinović je žrtveno janje, odgovoran je župan, Koren: Ovo je postalo poprište političkih obračuna

Opet ću reći i posljednji put, nisam znao za sva ova događanja vezano za poslovanje Piškornice i više to neću ponavljati, oštar je župan Koren. 

15:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Dejan Kutičić // Foto: Matija Gudlin

Nepravilnosti u radu Piškornice počela je istraživati i policija. Kao što smo već pisali, Državno odvjetništvo će se pozabaviti slučajem, a pokretanje istrage potvrdio nam je i glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

– Policijska uprava koprivničko–križevačka provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti mogućih nepravilnosti u radu trgovačkog društva Piškornica, po nalogu i u koordinaciji sa ŽDO Varaždin – izvijestio nas je glasnogovornik.

Iako je Nadzorni odbor Piškornice odlučio da Mladen Jozinović mora vratiti bonus koji si je isplatio kao nagradu za dobro poslovanje tvrtke, kako sada stvari stoje, to se još nije dogodilo. Radi se o iznosu većem od 2,3 milijuna kuna.

Povodom Piškornice je i na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine bilo burno. Oporba je tražila utvrđivanje političke odgovornosti Županije i njenih predstavnika, a prozvali su župana Darka Korena i predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Marijana Štimca.

Na samom početku Županijske skupštine, Dejan Kutičić iz Živog zida tražio je ostavku od župana.

Županijska skupština
Župan Darko Koren // Foto: Ivan Brkić

– Bivši direktor Mladen Jozinović samo je žrtveno janje, Najodgovorniji je župan Darko Koren jer je stalno branio svog direktora i govorio da tvrtka odlično posluje. Zbog nedavnih događaja, nastala je šteta od najmanje 2,3 milijuna kuna – kazao je Kutičić.

Na njega se nadovezao Željko Vugrinec (SDP) koji je prozvao Marijana Štimca, predsjednika Nadzornog odbora tvrtke neka kaže što sve zna o poslovanju i što je sve do sada skrivao.

– Župan neka da odgovore u kakvom je stanju odlagalište sada i od kuda je sve dolazio otpad – kazao je Vugrinec.

Pozvao je i ostale vijećnike da mu daju podršku, no to se nije dogodilo. Prijedlozi nisu prihvaćeni, a nije ih podržao ni Željko Lacković.

Pritom je Darko Koren rekao da je skupština postala brutalno poprište političkih obračuna.

– Riskiramo da napravimo negativne efekte i štetu Društvu. Otvoren sam za svaki prijedlog vezan za Piškornicu, ali neću dozvoliti da sav višegodišnji trud i svi novci budu bačeni u vjetar jer neki pojedinci su skloni ekološkim temama samo da imaju prostor za svoje djelovanje. Ako država odluči da se projekt revidira i izmijeni, pa čak i da se ukine, tko smo mi da se tome suprotstavimo – kazao je Koren.

Dodao je da ne može podržati ovakve rasprave koje podsjećaju na uličnu i politikantsku raspravu.

– Opet ću reći i posljednji put, nisam znao za sva ova događanja vezano za poslovanje Piškornice i više to neću ponavljati – oštar je bio Koren.

Što će pronaći kriminalističko istraživanje u Piškornici i hoće li biti još iznenađenja, ostaje za vidjeti.

čitam...