15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 4. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Policija za vikend iz prometa isključila 26 vozača
P

Ne propustite

U proteklom tjednu je na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno 18 prometnih nesreća, od čega četiri sa ozlijeđenim osobama i 14 sa materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe. Nije bilo teških tjelesnih ozljeda, dok su dva vozača osobnog automobila, vozač mopeda i pješak zadobili lake tjelesne ozljede.

U razdoblju vikenda, od 12. do 15. prosinca, policijski službenici Policijske uprave provodili su pojačane mjere u nadzoru prometa uz koncentraciju ljudstva i operativne tehnike na svim prometnim i ugroženim pravcima, kojom prilikom su sankcionirana ukupno 173 prometna prekršaja. Od toga je 68 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), tri prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima te u 21 slučaju nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Iz prometa je isključeno 26 vozača i četiri vozila. Deset osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do otrježnjenja, dok su tri osobe uhićene i dovedene Prekršajnom sudu u Koprivnici odnosno Križevcima. U subotu oko 1.10 sati u Koprivnici je vozač R.P. (1969) upravljao teretnim automobilom marke „Ford” pod utjecajem alkohola (2,48 g/kg). Uhićen je i doveden Prekršajnom sudu u Koprivnici gdje je u žurnom prekršajnom postupku kažnjen novčanom kaznom od 4.700 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Istog dana oko 3.20 sati u Koprivnici je vozač I.D. (1983) upravljao osobnim automobilom marke „Opel” pod utjecajem alkohola (2,16 g/kg). Uhićen je i doveden Prekršajnom sudu u Koprivnici gdje je u žurnom prekršajnom postupku kažnjen novčanom kaznom od 5.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci. U nedjelju oko 15.45 sati u Majurcu je vozač Đ.G. (1988) kao mladi vozač upravljao osobnim automobilom jačim od 75 kW te brzinom od 129 km/h (ograničenje prometnim znakom 60 km/h). Uhićen je i doveden Prekršajnom sudu u Križevcima gdje se očekuje donošenje rješenja u žurnom prekršajnom postupku.

U proteklom tjednu policija je u županiji zabilježila 26 kaznenih djela, od čega 14 iz područja općeg kriminaliteta, tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, pet iz zlouporabe opojnih droga i četiri iz maloljetničkog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 17 počinitelja.
Razriješeno je kazneno djelo iz općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koje je prijavljen jedan počinitelj.

Protiv javnog reda i mira evidentirano je 15 prekršaja, od čega pet prekršaja tučnjave, tri prekršaja svađe, vike i dr., jedan prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika, tri prekršaja davanja alk.pića pijanim osobama i tri držanja životinja bez nadzora.
Prekršajno su prijavljena 24 počinitelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti