1.8 C
Koprivnica
Srijeda, 29. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Policija za vikend iz prometa isključila 32 vozača
P

Ne propustite

Na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke prošlog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od čega 7 sa ozlijeđenim osobama i 9 sa materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je 14 osoba. Teške tjelesne ozljede zadobila su 2 putnika, dok su 4 vozača osobnih automobila, 5 putnika, vozač bicikla i 2 pješaka zadobili lake tjelesne ozljede.

U razdoblju od 28. studenoga do 1. prosinca službenici Policijske uprave provodili su pojačane mjere u nadzoru prometa uz koncentraciju ljudstva i operativne tehnike na svim prometnim i ugroženim pravcima, kojom prilikom je sankcionirano ukupno 105 prometnih prekršaja, od čega 11 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), 5 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima i 10 nekorištenja sigurnosnog pojasa. Iz prometa su isključena 32 vozača i 8 vozila, a 7 osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod vozača D.K. (1981) koji je u subotu u 23.50 sati u Subotici Podravskoj zatečen da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,34 g/kg.

U proteklom tjednu evidentirano je 14 kaznenih djela, od čega 9 iz oblasti općeg kriminaliteta, 2 iz maloljetničkog kriminaliteta, 1 kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, 1 iz zlouporabe opojnih droga i 1 kazneno djelo iz oblasti prometa. Kazneno je prijavljeno 14 počinitelja.

Protiv javnog reda i mira evidentirano je 7 prekršaja, od čega 2 prekršaja tučnjave, 2 prekršaja svađe, vike i dr., 1 prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja pol. službenika, i 2 druga prekršaja. Prekršajno je prijavljeno 8 počinitelja. Također, utvrđena su i 3 prekršaja narušavanja javnog reda i mira na športskim natjecanjima iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, za koja su prijavljena 3 počinitelja.

U proteklom evidentirana su 2 požara na građevinskim objektima sa procijenjenom materijalnom štetom od 15.000 kuna.

Djelatnici policije PU koprivničko-križevačke poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv 14 osoba, stoji u priopćenju PU Koprivničko-križevačke kojeg je potpisao glasnogovornik Dražen Laljek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zvona zvone

PROMJENA VREMENA Klimatološka zima donosi nam kišu, snijeg, možda i poledicu

Klimatološka zima je pred vratima, a otvorit će ih joj nova jača promjena vremena. Od četvrtka očekujemo novu obilnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti