PRAVA PRILIKA

Policija zapošljava, traže kandidate za 127 radnih mjesta u 19 policijskih uprava diljem Hrvatske

Osobe koje se prijavljuju na radno mjesto policijskog službenika moraju ispunjavati i neke dodatne uvjete koji su propisani, a vezani su uz posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe i izostanak članstva u političkoj stranci

13:53h
0
Ilustracija
Foto: PU koprivničko-križevačka

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, a na koje se ravnopravno s ostalim kandidatima mogu prijaviti i osobe s invaliditetom.

Objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno. Dodajmo tome da se 137 radnih mjesta odnosi na državne službenike te dva radna mjesta za policijske službenike.

– Od sada raspisanih 127 radnih mjesta njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme dok ih je sedam na određeno – pojašnjavaju iz MUP-a te pozivaju sve zainteresirane osobe da se detaljno upoznaju s uvjetima iz natječaja.

Područja policijskih uprava odgovaraju područjima županija u Republici Hrvatskoj, što omogućava zapošljavanje u mjestu prebivališta i to:

Policijska uprava zagrebačka  
Policijska uprava splitsko-dalmatinska   
Policijska uprava primorsko-goranska    
Policijska uprava osječko-baranjska   
Policijska uprava istarska  
Policijska uprava istarska (na određeno vrijeme) 
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska   
Policijska uprava karlovačka   
Policijska uprava sisačko-moslavačka   
Policijska uprava šibensko-kninska   
Policijska uprava vukovarsko-srijemska   
Policijska uprava zadarska   
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska   
Policijska uprava brodsko-posavska    
Policijska uprava koprivničko-križevačka   
Policijska uprava krapinsko-zagorska   
Policijska uprava ličko-senjska   
Policijska uprava međimurska   
Policijska uprava varaždinska   
Policijska uprava virovitičko-podravska  te
Ministarstvo unutarnjih poslova u sjedištu 

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova.

– Na područjima rada kao što su prijavništvo/osobne isprave i statusna pitanja stranaca/radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a prethodno provedenim anketiranjem Ministarstvo unutarnjih poslova je utvrdilo da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom i potrebnim kvalifikacijama – pojasnili su.

Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Osobe koje se prijavljuju na radno mjesto policijskog službenika moraju ispunjavati i neke dodatne uvjete koji su propisani, a vezani su uz posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe i izostanak članstva u političkoj stranci.

Sve detalje o tome tko ima prednost i koji su rokovi za prijavu možete doznati OVDJE.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW