ŠTO SADA?

Policija zaustavila višestrukog prekršitelja, prijeti mu kazna od 47 tisuća kuna i zatvor do 120 dana

S obzirom na to da se radi o recidivistu, policija je predložila izricanje mjere zadržavanja i izricanje kazne zatvora, ali je nakon saslušanja od strane suca pušten na slobodu.

10:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ludbreška je policija iza ponoći, sa subote na nedjelju, u Poljancu zaustavila automobil 37-godišnjeg vozača. Točnije, nisu ga zaustavili iz prvoga pokušaja jer je na njihov znak spomenuti muškarac nastavio vožnju. Ne zadugo.

Nakon što je zaustavljen, utvrđeno je kako je bio pod utjecajem alkohola od 2,23 promila, a vozačka mu je dozvola već ukinuta zbog 15 sakupljenih negativnih bodova. Kako je riječ o višestrukom počinitelju prekršaja, priveli su ga i smjestili u posebnu prostoriju za zadržavanje u ludbreškoj policijskoj postaji, odnosno do dolaska suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

– Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 47.000 kuna i
kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B
kategorije do 15 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se
odrediti i devet negativnih prekršajnih bodova – objavila je Policijska uprava varaždinska u današnjem izvješću.

Osim toga, s obzirom na to da se radi o recidivistu, ludbreška policija predložila je izricanje mjere zadržavanja i izricanje kazne zatvora okrivljeniku zbog počinjenih prekršaja, ali je nakon saslušanja od strane suca pušten na slobodu. Odluka o prekršajima bit će u redovnom postupku.