dragovoljna predaja

Policiji predano skoro 250 komada streljiva, predajte oružje na vrijeme i izbjegnite kazne

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

08:27h
0
streljivo
Ilustracija // Foto: Arhiva

Jučer je jedna osoba dragovoljno predala 245 komada raznog streljiva. Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Akcija Manje oružja – manje tragedija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakonpoziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.