Policijska edukacija za traktoriste u Gotalovu

08:11h
0
Foto: PU koprivničko-križevačka

U četvrtak, 20. studenoga, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica održali su info točku u Gotalovu. Info točka je postavljena na mjestu okupljanja vozača traktora i radnih strojeva povodom organiziranih tehničkih pregleda od strane Općine i Stanice za tehnički pregled vozila.

Spomenuta info točka postavljena je na temu “Prometovanje traktorista” i “Alkohol u prometu”. Prisutni vozači upućeni su na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, češće vršenje preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila, a poglavito svjetala i uređaja za kočenje.

Također, vozačima je skrenuta pozornost na obvezu zaustavljanja vozila i uklanjanja blata/zemlje s kotača prilikom uključivanja sa zemljanih površina i gradilišta na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

“Alkohol u prometu” – bila je druga tema postavljene info točke. Prisutni vozači upoznati su s posljedicama stradavanja osoba u prometnim nesrećama u kojima sudjeluju vozači pod utjecajem alkohola.

Skrenuta je pozornost kako sudjelovanje u prometu pod utjecajem alkohola narušava sigurnost njih samih, ali i svih drugih sudionika u prometu.

Na info točki, prisutnima su dijeljeni promidžbeni materijali – bedževi, majice i leci.