nevjerojatno

Policijska potjera odvela pijanog vozača u zatvor na dva mjeseca, oduzet mu je auto, a čeka ga i 15 tisuća kuna kazne

13:34h
0
Policija
Ilustracija // Foto: Mario Kos

U nedjelju, 28. veljače, u prijepodnevnim satima 26-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te se kretao iz smjera Bolfana u smjeru Koprivnice kojom prilikom se više puta oglušio na naredbe policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova da zaustavi vozilo.

Vozač je zaustavljen na makadamskom putu između Draganovca i Bakovčice te su radi sprječavanja bijega nad vozačem uporabljena sredstva prisile.

Naime, vozač je počinio 13 prometnih prekršaja, odnosno upravljao je prije položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, nepropisno se kretao kolnikom, naglo mijenjao brzinu kretanja vozila, nepropisno pretjecao, u naselju se kretao brzinom većom od dopuštene, nije se držao ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, nije kod sebe imao prometnu dozvolu vozila i dr.

Kako je vozaču od 16. svibnja 2019. godine do 28. veljače 2021. godine ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita, a u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 28. veljače 2021. godine, već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom od 15.600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca kad za to stekne uvjete.  

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.