Trenutak nepažnje

Policijskom inspektoru pukla petarda u ruci, završio na operacijskom stolu

06:30h
0
Romano Vaupotić // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Romano Vaupotić // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Riječ je o Romanu Vaupotiću, voditelju službe kriminalističke policije koprivničko-križevačke, kojemu je petarda eksplodirala u ruci jer ju nije stigao na vrijeme baciti.

Stradali muškarac (35) iz Štaglinca pokraj Koprivnice, koji je u novogodišnjoj noći hitno prebačen u koprivničku bolnicu zbog ranjavanja petardom, koprivnički je policajac, ali nam u koprivničko-križevačkoj policiji nisu željeli otkriti njegov identitet.


– Samo mogu potvrditi da se radi o policijskom službeniku koprivničko-križevačke policijske uprave – rekla je Dijana Žagar iz ureda načelnika.

Riječ je o Romanu Vaupotiću, voditelju službe kriminalističke policije koprivničko-križevačke, piše 24 sata, kojemu je petarda eksplodirala u ruci jer ju nije stigao na vrijeme baciti.

Iz koprivničko-križevačke policije poručili su da još uvijek nemaju dovoljno informacija o njegovom zdravstvenom stanju jer čekaju potpunu liječničku dokumentaciju.

Vaupotić je nagrađivani policijski inspektor s bogatim profesionalnim iskustvom, a 2005. godine dobio je nagradu Ponos Hrvatske jer je iz gorućeg automobila izvukao čovjeka, ne mareći pritom što se i sam opekao.

Ratni vojni invalid zaključao se u svoj automobil, polio benzinom i zapalio se. Vaupotić je prišao automobilu i kroz prozor počeo izvlačiti nesretnika. Pritom je po licu, rukama i prsima zadobio opekline prvog i drugog stupnja.

Na žalost, nesretnik kojeg je Vaupotić izvačio iz automobila tri tjedna kasnije preminuo je u bolnici u Zagrebu.

čitam...