Politički konvertiti

Politikon GO – kako naći posao u Hrvatskoj

17:00h
0

Nedavno je Andrej Plenković posjetio Koprivnicu i pogodite s kime se sastao? Župan Darko Koren i Branko Hrg razgovorali su s budućim šefom HDZ-a o različitim problemima u županiji, ali Plenković nije htio govoriti o izbornim listama i nagađanjima o prelasku istaknutih članova HSS-a u njegovu stranku.

Partija pokera između HDZ-a i MOST-a  na nacionalnoj razini završila je velikim blefom HDZ-ovaca koji su probali ići all in i uzeti kompletnu vlast u svoje ruke jer shvatili su da MOST ipak neće prekriženih ruku gledati otimanje tajnih službi, pravosuđa i MUP-a, a upravo su te poluge najbitnije za održavanje HDZ-a na životu s obzirom na bezbroj afera koje su pritisnule tu stranku.

Tomislav Karamarko i njegova svita odigrali su nezapamćen blef koji je trebao pritisnuti premijera Oreškovića i MOST jer računali su da će htjeti sačuvati svoje fotelje i plaće pod svaku cijenu, a na kraju se desio – pad Vlade, pad Karamarka i potpuni raspad vladajuće koalicije.

Kao gubitnik iz te priče izašao je i Branko Hrg, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca s obzirom da je izgubio čelno mjesto u svojoj stranci. Krešo Beljak predsjednik je HSS-a tek nekoliko mjeseci i već je odigrao svoj najveći potez – priklonio se Narodnoj koaliciji na predstojećim izborima koju predvodi SDP i tim potezom potvrdio sve sumnje i analize koje su predviđale takav razvoj događaja nakon što je stranku preuzeo od Hrga. Beljak je u Samoboru u dugogodišnjoj suradnji sa SDP-om, gura progresivnije stavove stranke i pokušava HSS pozicionirati u centar lišen desnice i ljevice.

S druge strane križevački gradonačelnik doživio je na vlastitoj koži pokeraško blefiranje od strane HDZ-a i nije uspio oplemeniti izborne glasove svoje stranke u saborske mandate, a time je izgubio i značaj među bitnim članovima, novčanu podršku iz proračuna i medijski prostor koji zastupnici dobivaju. Razliku je najlakše uočiti ako primjetite kako su HSP AS dobili potpredsjednika Sabora, dva redikula Čorića i Tepeša koji su uzurpirali medije svojim izjavama, a imali su četiri puta manje glasova od HSS-a. Hrg je u intervjuu za N1 televiziju pokušao eufemistički obraniti svoj predsjednički mandat HSS-a rekavši kako nije bilo dovoljno vremena da se sva obećanja iz sporazuma sa HDZ-om realiziraju.

Nedavno je Andrej Plenković posjetio Koprivnicu i pogodite s kime se sastao? Župan Darko Koren i Branko Hrg razgovorali su s budućim šefom HDZ-a o različitim problemima u županiji, ali Plenković nije htio govoriti o izbornim listama i nagađanjima o prelasku istaknutih članova HSS-a u njegovu stranku.

Također, u nedavnom intervjuu za Hinu, Hrg je definitivno potvrdio kako ne želi biti na listi SDP-a i HSS-a zbog nepremostivih ideoloških načela. Hrg spominje i kako ove parlamentarne izbore neće propustiti i da će sigurno sudjelovati na nekoj listi. Time je zapravo otkrio svoje karte. S obzirom da mu HDZ nije ispunio međustranački sporazum zbog kojeg je izgubio mjesto predsjednika stranke, nazire se vrlo jednostavno rješenje – prelazak u HDZ i mjesto na njihovoj izbornoj listi. Upravo bi se tim potezom HDZ odužio Hrgu za sve što je napravio za Domoljubnu koaliciju. U vidu morate imati i parlamentarne izbore koji su sljedeće godine u svibnju. Križevački HSS i SDP nemaju što tražiti zajedno, njihov odnos prepun je vrijeđanja, omaložavanja, čak i sudskih tužbi.

Ovih dana jako je popularna igrica Pokemon GO. Mladi su poludjeli za njom. Šećete po gradu i tražite pokemone. Kombinirate virtualni i realni svijet. Imam ideju za hrvatsku političku svakodnevnicu, posebice stranačku mladež. Nije još razrađena, ali otkrit ću vam koncept. Politikon GO. Šećete gradom i skupljate političare iz svoje stranke i borite se sa suprotnim taborom. Što više pozicioniranih faca skupite, to ste njihov jači igrač na terenu. Već vidim ekipu kako skuplja Majdaka (predsjednik SDP-a u Križevcima) u ponoć na školskom igralištu, nikad se ne zna, možda upravo on bude novi gradonačelnik. Treba na vrijeme krenuti da budete što veći level. Kad dođe pravo vrijeme, a vi imate sve prave Politikone u svom mobitelu, znate gdje treba nazvati za posao.