Špoljarova Galerija S na Zagrebačkom salonu

14:25h
0


100511-galerijas-mU subotu, 8. svibnja u izložbenim prostorima HDLU na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu otvorena je najveća godišnja izložba hrvatskih umjetnika – Zagrebački salon. Tema ovogodišnje manifestacije je “Tržište”.

Pored izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), koje je izabralo međunarodno ocjenjivačko tijelo, u drugom dijelu Salona predstavljeno je pet privatnih galerija iz Hrvatske koje se bave suvremenim umjetnicima. Koprivnička Galerija S, čiji je vlasnik povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar, jedna je od njih i jedina je locirana izvan Zagreba.

Galerija S, koja djeluje unutar tvrtke Pastorala, predstavila je pet suvremenih hrvatskih umjetnika: Ivana Kožarića, Vlastu Delimar, Gordanu Bakić, Kristinu Lenard i Tomislava Buntaka.

Od 12. do 16. svibnja Galerija S pozvana je i na 3. Artexchange, sajam suvremene umjetnosti u Rovinju, gdje je prisutno dvadesetak privatnih galerija iz Hrvatske, BIH, Srbije, Italije, Slovenije i Austrije.

Na tom sajmu, koji ima ambiciju postati najznačajnijim umjetničkim sajmom u regiji, Galerija S predstaviti će petoro prosperitetnih, mladih hrvatskih umjetnika (Lenard, Fijolić, Bakić, Daldon, Dračić i Tadić).

Citiramo dio kritike iz Jutarnjeg lista:

”U galerijskom prostoru predstavile su se i privatne galerije koje se bave suvremenom umjetnošću. Zbog dislociranosti, ističemo Galeriju S iz Koprivnice, koja zastupa umjetnike poput Ivana Kožarića, Vlaste Delimar, Kristine Lenard, Tomislava Buntaka…”

(Jutarnji list, 10. svibnja 2010.)

100511-galerijas1-m100511-galerijas2-m

čitam...