22.9 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Poljoprivredni proizvodi za Podravku sa županijskih površina
P

Ne propustite

081219-hgk-mHrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica, održala je danas sastanak gospodarstvenika ovog kraja i predstavnika Sabora, ministarstava i komora, s temom ”Mogućnosti razvoja i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju putem povezivanja s prehrambenom industrijom”. Uz liderstvo Podravke, takav program počet će se ostvarivati od iduće godine.
Cilj je programa aktivirati mogućnosti poljoprivredne proizvodnje voća, povrća i mesa za poznatoga kupca, rekao je predsjednik Županijske komore Koprivnica Miroslav Vitković na konferenciji za novinare nakon sastanka na kojem su bili i ministar Božidar Pankretić i predsjednici komora Nadan Vidošević i Mato Topić i drugi. Da bi se pripremili projekti treba odrediti nosioce, potrebno je zemljište, navodnjavanje i regulacija putem Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Financijski bi se projekt pratio putem HBOR-a i uz maksimalno korištenje pretpristupnih fondova Europske unije, a ostvarivanje programa počet će odmah iza Nove godine.
Jedna od najvećih investicija na području Koprivničko-križevačke županije je iskorištavanje termalne energije, realizacija je u postupku, a jedna od karika toga lanca je izgradnja sušare, rekao je potpredsjednik Sabora Josip Friščić i dodao:
– Ovo je dobra projekt kako staviti u funkciju ono što imamo kao potencijale za sirovinsku proizvodnju, nasloniti to na prerađivačku industriju i zadovoljavati kako domaće tržište, tako stvarati i uvjete da se dio toga izveze barem u širu regiju, jer mislim da za to imamo izgleda. Zato su tu i nositelji. Podravka je ona koja će to preuzeti, preraditi, plasirati i pod poznatom markom i brandom koji daju samim tim i dodanu vrijednost na tržištu, Natura Agro ima zemljište i mogućnosti da zajedno u dogovoru sa strukom organizira proizvodnju, država je ta koja mora osigurati da ima dovoljne količine vode da proizvodnja ne ovisi samo o tome kak’ Bog da, jel’ bu dežđ cureli, il’ bu sunce grelo itd. Vjerujem da će se u siječnju napraviti papiri, a u proljeće se dio ovoga može pokrenuti. Drago mi je da je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak sa svojim timovima sve ovo stavio u računicu i rekao da bi očekivane ili zadane količine mogle u preradu već iduće godine.
Dakle, gospodarsko uporište za ostvarivanje projekta je prerađivačka industrija, posebice Podravka, koja ima veće potencijale, nego što je proizvodnja na ovom području i koja će više nego dosad biti prerađivač i nositelj plasmana. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević rekao je da se od ove županije očekuje da bude ogledni primjer za novu politiku u agraru, pa i novoj agrarnoj industriji za koju se očekuje da će na tome narasti.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vrhunac trkačke sezone

FOTO/VIDEO Ljubitelji adrenalina i brzine uživali na Kartingu Box707, finalni Summer Cup okupio najbolje od najboljih

Brzine, adrenalina i dobre zabave danas je bilo napretek u Kartingu BOX707 na Šoderici. Tamo se održao finalni Summer Cup,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti