VEĆ OD SUTRAŠNJEG DANA

Poljoprivrednici, općina Virje objavila je mjere za pomoć na koje se možete prijaviti

Danas su na službenoj stranici Općine Virje osvanula dva Javna poziva namijenjena poljoprivrednicima s područja spomenute Općine.

17:10h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Danas su na službenoj stranici Općine Virje osvanula dva Javna poziva namijenjena poljoprivrednicima s područja spomenute Općine.

Tako na stranicama stoji kako će Općina Virje ove godine sufinancirati troškove umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, a da bi postali korisnik ove potpore potrebno je predati zahtjev za sufinanciranje koji se podnosi na propisanom obrascu, kojeg, kao i sve druge bitne detalje, možete pronaći OVDJE.

Ovaj zahtjev se može podnijeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Virje od sutrašnjeg dana (27.svibanj) do 30. studenog ili do iskorištenja osiguranih sredstava.

Također, Općina je za poljoprivrednike raspisala Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Općine Virje za 2020. godinu. Korisnici bespovratne potpore mogu biti poljoprivrednici koji nemaju dugovanja prema općini Virje te ispunjavanju druge uvjete iz javnog poziva vezano za pojedinu mjeru.

Potpore se odobravaju za:

Potpore za plaćanje premije osiguranja
Potpore za kupnju loznih i voćnih loznica
Potpore za kupnju poljoprivredne mehanizacije
Potpora za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta
Sufinanciranje kamate na poljoprivredne kredite
Sufinanciranje edukacija i stručno osposobljavanje

Zahtjevi za potpore se mogu početi podnositi od 27. svibnja pa sve do 15. studenog, odnosno do utroška osiguranih sredstava za pojedinu potporu, na propisanim obrascima i uz svu priloženu potrebnu dokumentaciju.

Javni poziv, obrasci i druge informacije objavljeni su na  internetskim stranicama općine Virje, a mogu se dobiti i u Općini ili na telefon broj 897-053.

čitam...