Radni sastanak

Poljoprivrednici i proizvođači u Kalinovcu saznali mogućnosti suradnje s Podravkom

Zahvaljujemo tvrtki Podravka što je prepoznala potrebe naših vrijednih poljoprivrednika i kvalitetu njihovih proizvoda koje želi otkupiti. S obzirom na širenje svojih kapaciteta, ta će inicijativa biti na korist, ne samo Koprivničko-križevačke županije, nego i cijele regije, a upravo je ovaj sastanak u Kalinovcu jedan od brojnih koje je Podravkin stručni tim održao diljem Hrvatske, rekao je Darko Sobota.

10:31h
0
Foto: kckzz.hr

U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac u petak je u Kalinovcu održan radni sastanak na kojemu je stručni tim za poljoprivredu tvrtke Podravka d.d. predstavio mogućnosti otkupa proizvoda poljoprivrednih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za potrebe industrijske prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Sastanak je prvenstveno bio namijenjen stanovnicima općina Kalinovac, Podravske Sesvete, Ferdinandovac i Novo Virje, ali i svima zainteresiranima, a okupljenima se obratio zamjenik župana Darko Sobota, koji je naglasio važnost okretanja naše najveće prehrambene industrije lokalnim proizvođačima. Inicijativu povezivanja Podravke i lokalnih poljoprivrednika Županija je prepoznala i podržala od samog početka, a iz Podravke poručuju kako već ove godine planiraju ugovoriti više od 90 posto sirovina na domaćem tržištu.

– Zahvaljujemo tvrtki Podravka što je prepoznala potrebe naših vrijednih poljoprivrednika i kvalitetu njihovih proizvoda koje želi otkupiti. S obzirom na širenje svojih kapaciteta, ta će inicijativa biti na korist, ne samo Koprivničko-križevačke županije, nego i cijele regije, a upravo je ovaj sastanak u Kalinovcu jedan od brojnih koje je Podravkin stručni tim održao diljem Hrvatske. I nadalje ćemo podržavati sve inicijative koje vode revitalizaciji hrvatske poljoprivrede, veselimo se što će se našim poljoprivrednicima olakšati proizvodnja, plasman i naplata te vjerujemo kako ćemo zajedničkim naporima vrlo brzo stići do pozitivnih rezultata i bolje perspektive hrvatske poljoprivrede – dodao je zamjenik Sobota u svom obraćanju.

Foto: kckzz.hr

U ime Podravke obratio se direktor poljoprivrednog sektora Zdravko Dimač koji je predstavio planove tvrtke glede dugoročne suradnje s poljoprivrednicima, kojima je zahvalio što su prepoznali važnost ove inicijative i Podravku kao ozbiljnog partnera u svom poslovanju.

Uz direktora Dimača, Podravkin tim sastojao se od pomoćnika direktora sektora za poljoprivredu Gorana Kovačića, direktora nabave poljoprivrednog sektora Zlatka Đelekovčana te voditeljice općih poslova Nikoline Jelavić koji je održao prezentaciju za sudionike sastanka o mogućnostima ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i ostali zainteresirani, a sve u cilju povećanja zaposlenost i proizvodnje.