R22 GRUPA

Poljski investitori surađuju s đurđevačkom Strukovnom školom, uložit će u Centar kompetentnosti, a žele i zaposliti nove ljude

Grad Đurđevac, kažu, investitorima je na raspolaganje stavio sve resurse, predložena je suradnja na projektima te naglašen potencijal obrazovanja novih kadrova uvođenjem IT programa.

15:30h
0
Foto: Grad Đurđevac

Predstavnici tvrtke Avalon i predstavnik R22 Grupe, koja je kupila đurđevački Avalon, Adam Gajewski iz Poljske, sastali su se s đurđevačkim gradonačelnikom Hrvojem Jančijem.

Vlasnici poljske tvrtke, čije je sjedište u Poznanju, a prisutni su u više zemalja, najavili su ulaganje u hrvatsku tvrtku i kvalitetnu usluge, kao i daljnje širenje Hrvatskom i regijom. Kazali su kako su posjetili Strukovnu školu Đurđevac, dogovorivši suradnju u provedbi projekta Centra kompetentnosti. Također, želja im je razviti nove proizvode i zaposliti dodatne ljude.

Grad Đurđevac, kažu, investitorima je na raspolaganje stavio sve resurse, predložena je suradnja na projektima te naglašen potencijal obrazovanja novih kadrova uvođenjem IT programa u đurđevačku školu.

– Ovo je veliki trenutak za Avalon. Vrijeme je za jedan novi ciklus i siguran sam da će novi vlasnik sa svježim kapitalom ubrzati razvoj tvrtke i vrlo brzo dodatno ojačati poziciju Avalona na tržištu. Naši klijenti mogu biti sigurni da će usluga ostati na najvišem nivou – kazao je bivši vlasnik Avalona Damir Mujić, a prenijele stranice Grada.

Foto: Grad Đurđevac

Janči, pak, smatra kako su Centrom kompetentnosti, studijskim programom i Poduzetničkim inkubatorom stvoreni odlični uvjeti za stvaranje snažnog IT sektora.

– Mladi iz Đurđevca i okolice moći će završiti srednju školu i fakultet te se odmah zaposliti na kvalitetnim radim mjestima i ostati živjeti u Đurđevcu. To bi zaokružilo cijelu našu priču oko ulaganja u predškolsko i školsko obrazovanje u našem gradu – riječi su gradonačelnika.

Sjedište tvrtke ostat će u Đurđevcu, odnosno u prostoru inkubatora čije su prostorije zajednički posjetili nakon sastanka.

Foto: Grad Đurđevac

čitam...